Tuotanto

Uusin kirja

Silloinkin valo voitti

”Hän on lähettänyt valon. Tämä toivo, johon meidän tulisi ankkuroida itsemme, ei ole toiveajattelua tai positiivisuutta. Se on raamatullista toivoa, joka on realismia, koska Jumala on sanansa mittainen. Hänen lupauksiinsa, luonteeseensa ja voimaansa voi luottaa.”

Sanoma Jeesuksesta muutti konkreettisesti ihmisten elämän siellä, minne apostoli Paavali vei evankeliumia ensimmäisellä vuosisadalla. Teologi Sara Saarelan rohkaisevan ja rikastuttavan opetuksen kautta lukija pääsee matkustamaan Paavalin mukana Välimeren alueelle useisiin paikkoihin, joista Apostolien teot kertoo ja joista moniin Paavali kirjoitti kirjeitä. Jos evankeliumin valo levisi niin pimeällä aikakaudella kuin Rooman valtakunnassa ensimmäisellä vuosisadalla, eikö Jumala voi tehdä sen kaiken tänäänkin?

Saran kirjat

Etten päästäisi irti​

Etten päästäisi irti kuvaa helluntaiseurakunnassa pastorina työskentelevän kolmikymppisen Hannan mielenmaisemaa. Elämä ei päästä helpolla, mutta Hanna on tottunut pärjäämään samanlaisella sitkeydellä kuin muutkin eteläpohjalaisen sukunsa naiset. Toisessa, 1960-luvun aikatasossa puolestaan seurataan lapualaisen naisevankelista Marken julistustaivalta, seurakunnan ongelmien ratkomista ja uhrauksia.

Teoksessa pohditaan kutsumusta ja sen hintaa, uskollisuutta Jumalalle, vahvuutta ja herkkyyttä, naiseutta, uupumusta ja yksinäisyyden kokemusta. Voiko kivusta kasvaa jotain hyvää?

”Tämän suvun miähet ne on kaikki kualleet nuarena ja naiset on pitkäikääsiä eli älä tuudittauru siihen, että voisit purottautua kyyttistä.”

Kanssasi en tarvinnut sanoja

Kun juostaan siskon kanssa järven rannalla, riidellään ja kuivataan kyyneleet hiekkaisilla sormilla. Kun puhutaan niin kuin oltaisiin yksin, vaikka aina on oltu yhdessä. Kun yksinäisyys on kaikkein vahvinta öisin ja kukaan ei laula kevätlaulua, koska hän on poissa.

Sara Saarelan kolmas romaani Kanssasi en tarvinnut sanoja kertoo sisaruudesta, kuolemasta ja yksinäisyydestä.

 

Nimeä minut uudelleen

Nimeä minut uudelleen on yhden tytön tarina, jossa lukija viedään näkemään ja kokemaan seksuaalisen väkivallan maailma. Se on tarina siitä, mitä tapahtui. Siitä, mitä voisi tapahtua. Tarina, joka on ollut totta kauan sitten, ja joka on totta tänään. Monessa maassa, monessa kaupungissa, monessa kodissa.

Mun on pakko

Kukaan ei tiedä. Liisi on varma siitä, kunnes hänen paras kaverinsa Sussu saa selville hänen salaisuutensa ja uhkaa paljastaa sen. Liisi arvaa, etteivät hänen pastori-isänsä ja sairaanhoitaja- äitinsä, eivät edes ystävät seurakunnassa, voi ymmärtää, ettei hänellä ole mitään ongelmaa: hän vain haluaa näyttää hyvältä! Ja silloin on pakko olla syömättä, pakko polttaa rasvaa… Pakko, kunnes tilanne riistäytyy käsistä.

Sara Saarela käsittelee esikoisromaanissaan ajankohtaista aihetta, nuoren syömishäiriötä, uskottavasti ja taitavasti.

Painos loppu kustantajalta

Kustantaja: Aikamedia 2011

Scroll to Top