Tiskirätti, loma ja kynä

Posted by | · | Uncategorized | Kommentit pois päältä artikkelissa Tiskirätti, loma ja kynä

Mitä vaaditaan kirjoittamiseen?

Puhdas koti. Mikään ei vain onnistu, jos tiskipöytä on kahvinpurujen, likaisten lautasten ja cocacolan värjäämien kuppien peitossa.  Minulla on nyt hiihtoloma ja loman alussa ajatelin, että nyt kirjoitetaan. Tehdään siis yliopiston tehtäviä sekä vähän omia kirjoitusjuttuja. Mikä olisikaan luonnollisempi tapa aloittaa kirjoittaminen kuin siivota koko asunto? Olen itseasiassa siivonnut lähes kaikki kaapit, puhdistanut lattialistat, puunannut jääkaapin ja vessan lattiakaakelitkin olen jynssännyt.

Ja siinä sivussa olen tehnyt yhden kurssin tehtävät (oppimispäiväkirja puuttuu) ja lukenut C. S. Lewis: Elämä -kirjaa (Alister McGrathin kirjoittama). Ollaan lisäksi Jannen kanssa katsottu Youtubesta Reasonable Faith.orgin ja Biola Universityn apologetics-luentoja iltaisin. Ja vielä yksi juttu: salilla menee sutjakkaasti ja melkein uskaltaisin sanoa, että aika voimakkaastikin. Tänään tein kyykkysarjoja 90kg:lla ja eipä kovin raskaalta tuntunut. Tällä hetkellä keskityn itseasiassa penkkiin, minulla on penkkiohjelma puolessavälissä, mutta kyllä se lämmittää mieltä, että näyttää tuo kyykkykin luonnistuvan.

Tässä kynttilän valossa sohvalla on ihana olla. Loma voisi kyllä jatkua, mutta voi, nyt on jo torstai.

IMG_2245

Ah autuutta. : )

Kirjoittamisesta ja siivoamisesta puheenollen, siivoaminen on kuulemma paha tapa kirjoittamisen lykkääjille. En ole koskaan pitänyt itseäni laiskana kirjoittajana, mutta pakko myöntää, että tällä viikolla voisin kyllä nimittää itseäni melkein sellaiseksi. Sen verran kauan se siivoaminen kesti. Mutta yleensä minulla on itsekuri kunnossa ja hommat hoituvat, kuten olen suunnitellut. Itsekuri. Ihana sana!

Itsekuri on kyllä hyvä kaveri kirjoittamisen kannalta. Tai onhan se tietenkin kaiken, koko elämän, kannalta sellainen, jonka kanssa kannattaisi tutustua ja kaveerata vähän pidemmänkin tovin. Teen itseasiassa itse silloin tällöin sellaisia asioita, jotka pitävät elämän ryhdissä. Itsekuria voi harjoittaa mitä kummallisimmilla tavoilla: ei aina anna itselle kaikkea mitä haluaa + tekee jotakin, mikä on hyödyllistä mutta ei tunnu heti kivalta. Elämä voi olla kivaa (kokonaisuudessaan), ja on kivaa jos se on kivaa, mutta jotta elämä olisi tosiaan kokonaisuudessaan oikeasti kivaa, joinakin hetkinä täytyy tehdä jotakin, mikä on vähemmän kivaa. That’s life. Joskus ärsyttää, kun kaikki tärkeä mitataan sillä mittarilla, mikä tuntuu juuri nyt kivalta. Valitettavasti kaikki kivalta tuntuva ei välttämättä ole absoluuttisesti tai kaikkien ihmisten mielestä/kannalta kivaa eikä järkevää eikä tarpeellista. Eikä se aina edistä yhteistä ja yleistä kivaa. Esimerkiksi: ei oikeudenmukaisuuden puolesta taisteleminen ole aina kivaa, koska se voi vaatia sellaisia tekoja, joissa me joudumme luopua jostakin jonkun toisen hyväksi. Joskus hyvät ja hyödylliset teot eivät ole miellyttäviä, koska me olemme tottuneet tietynlaiseen miellyttävyyteen. Mutta hyvät ja hyödylliset teot auttavat siinä, että se ”laajempi kiva” saavutetaan. (Hups, nyt intaannuin puhumaan yhdestä lempiaiheestani, ehkä on aika painaa jarrua tai muuten vuosisadan paasaus pääsee valloilleen.)

Mutta siis: itsekuri, se on tarpeellinen juttu kirjoittamisessa. Muuten saatat löytää itsesi naapurin lattialistoja pesemästä tai viidettä tuntia Facebookkia selaamasta.

Jos jotakin kuulumisia kirjailijarintamalta sitten vielä lopuksi. Olin viime perjantaina Lapualla, ja oli tosi kivaa. Ja tuli valvottua ihan liian myöhään. Aivot olivat koko seuraavan päivän jumissa, mutta sain kuitenkin raahattua itseni kahteen paikkaan kyläilemään ja yhdessä palaverissakin pistäydyin (en tosin ollut yhtään avuksi tai sanonut juuri mitään rakentavaa). Seuraava paikka, jossa olen puhumassa on Keuruun helluntaiseurakunnan nuortenilta 7.3. Nähdään siis siellä kaikki te, jotka oleskelette siinä lähitienoilla. : ) Nettisivuillakin on käynyt ihan kivasti porukkaa, vaikka en ole saanut hetkeen aikaiseksi mitään tekstiä tänne. Pahoittelut siitä, mutta minulla on hyvä syy: kiire. ; )

<3: Sara


No Comments

Comments are closed.