Rohkea on heikko

Posted by | · | Uncategorized | Kommentit pois päältä artikkelissa Rohkea on heikko

Olen ajatellut viime kuukausina paljon rohkeutta. Kuulen usein ihmisten sanovan, että joku on rohkea. Minullekin sanotaan sitä usein. Ja kommenteista paistaa läpi ajatus siitä, että olisi jotenkin helppo tehdä asioita, olla ylipäänsä olemassa omana itsenään, koska on rohkea. Mutta ei se ole sellaista.

 

 

IMG_3112

 

Rohkeus tulee mukaan vasta silloin, kun pelottaa.

 

Kun pelottaa tehdä asioita, joita ei ole ennen tehnyt. Kun pelottaa, ettei onnistu — rohkeus on sitä, että tekee sellaisia asioita, joissa ei ole taetta siitä, että onnistuu. Uskaltaa altistaa itsensä epäonnistumiselle. Sille, että näkee itse itsensä heikkona ja rajallisena, mutta usein myös henkilönä, joka onnistuu tekemään asioita, joita ei koskaan kuvitellut osaavansa ja voivansa tehdä.

 

Kun pelottaa olla aito, olla se, kuka oikeasti on. Se pelottaa suurinta osaa ihmisistä, koska kukaan ei halua tulla hylätyksi ja torjutuksi. Yksi rakkaimmista ystävistäni sanoi pari päivää sitten, että hylätyksi tulemisen pelko on yksi ihmisen perustavanlaatuisimmista peloista, koska ihminen on luotu olemaan yhteydessä toisiin persooniin. Ihminen haluaa olla osa yhteisöä, olla hyväksytty, rakastettu, olla jollekin tai joillekin se maailman ihanin. Olla varma sitä, että on olemassa se, joka ei koskaan jätä. Jättäminen, hylkääminen tai torjuminen ei ole aina sitä, että joku konkreettisesti hylkää, esimerkiksi hylkää lapsensa. Se voi olla sitä, että joitakin osa-alueita sinussa ei hyväksytä tai arvosteta. Tai kun olet tarvitseva ja heikko, tarpeitasi ei huomata tai niihin ei suhtauduta välittävästi.

 

Lähde: quotesgram.com

Lähde: quotesgram.com

 

Rohkeus vie onnistumisiin, sellaisiin onnistumisiin, joista ei ole osannut haaveilla tai joista on haaveiltu pitkään. Usein se antaa paljon enemmän kuin vain onnistumisen suorituksessa, koska se vahvistaa kokemusta itsestä ja omasta arvosta. Kuitenkin kun rohkeutta kysytään, se vie myös siihen paikkaan, jossa joutuu nähdä omat rajansa. Joutuu ymmärtää, että ei ole kaikkivoipa. Heikkous on vaikea asia, mutta jotta voi olla rohkea, joutuu kohtaamaan heikkouden.

 

”Ole rohkea” voi siis olla lopulta aika kipeä pyyntö, eikä kevyt huudahdus, kuten se usein tuntuu olevan. Ei ole helppoa olla rohkea ja aito, mutta se on kuitenkin parhaimpien asioiden perusta. Siitä kaikki vasta alkaa.

 

<3: Sara


No Comments

Comments are closed.