London

Posted by | · | Uncategorized | Kommentit pois päältä artikkelissa London

Tänään on nukuttu. Saavuin eilen Englannista ja nyt yritän viritellä työmoodia päälle. Ajattelin aloittaa blogista.

 

Kävin Lontoossa siis miestäni katsomassa, koska hän opiskelee siellä englantia. Päivät sujuivat aika rattoisasti ja kuluivat ehkä hitusen liian nopeasti. Tämä oli omalla kohdallani toinen kerta Lontoossa, mutta paljon parempi kuin edellinen. Edellisellä kerralla olin Lontoossa muutaman päivän aikoinaan, kun olin Walesissa abipreppauskielikurssilla (sanahirviö, liekö edes kirjoitettu oikein, mutta antaa sen olla noin). Silloin en ollut vielä matkustellut paljoa, olin ollut vain Usassa vaihdossa, enkä oikein osannut kulkea tai tiennyt mitä halusin nähdä. Menin siis muun ryhmän mukana aika sokkona ja näin mitä halusinkin nähdä (kaikki perusnähtävyydet) ja se siitä. Lontoo nähty. Nyt lähdin matkaan siis niin, että ”eipä juuri kiinnosta se Lontoo enää, mutta menenpä katsomaan miestäni”, ja tämä oli aika hyvä tapa lähteä matkaan, koska reissu yllätti. En tosin yleensä kannata pessimismiä, en edes niin, että ”pessimisti voi yllättyä iloisesti”, mutta nyt näytti käyvän näin. Nyt kuljeskeltiin paljon enemmän ja tietenkin vapaammin kuin edellisellä kerralla. Asustelimme Greenwichissä (lähellä Cutty Sark-laivaa), joka oli idyllinen ja jotenkin “söötti”, vai sanoisinko romanttinen, paikka.

 

Greenwich

Greenwich

 

 

IMG_4711

 

 

IMG_4713

 

Ehkä reissu oli siksikin niin hyvä, kun siskon poika oli mukana ja ymmärrän nyt, mitä tarkoitetaan sillä, kun sanotaan, että lapset tekevät kaikesta parempaa (joulusta, matkoista, huvipuistoista jne.) En tosin sanoisi vielä, että ihan kaikki lapset kaikkina aikoina tekevät kaupunkilomista loistavia, mutta tuo ihana little Harry (hänellä on punainen tukka ja pisamia, eli pieni prinssi Harry), joka oli matkani valopilkku, sattuu rakastamaan museoita, teatteria, lentokoneita ynnä muita erikoisia härveleitä, hienoja & vanhoja rakennuksia, croissanteja jne. Ja koska tuollaisessa 6-vuotiaassa urheilijapojassa on niin tajuttomasti energiaa, oli aika viihdyttävää ja ilostuttavaa katsella kuinka hän hyppeli iloisesti jokaisessa portaikossa ja kun käveleskelimme kaduilla. Toisen ilo tekee iloiseksi.

 

IMG_4798

 

 

 

IMG_4804

 

Yksi monista mainioista asioista, jotka tekivät lomasta hienon, oli myös kahvi. Enkä puhu (todellakaan, hyi) normaalista kahvista, vaan erikoiskahveista. Normaali kahvi maistui tuolla aika karsealta. Pumpkin Spice Lattea meni ”muutama” kuppi. Kurpitsapiirakka ja -kahvi, tarvitseeko ihminen muka muuta? Menin parina päivänä kahvilaan kirjoittamaan ja tulin vakuuttuneeksi, että sellainen työympäristö voisi toimia jatkossakin aika loistavasti.

 

IMG_4854

 

Cutty Sark

Cutty Sark

 

Vielä kuusi viikkoa, niin Janne tulee takaisin kotiin. Tässä vaiheessa meistä ei kumpikaan tiedä, että mitä sen jälkeen tapahtuu. Omat työni Isossa Kirjassa jatkuvat vielä jokusen kuukauden, mutta sen jälkeen jatko on auki. Tuntuu ihanalta, että ei stressaa yhtään. Totuttelen vielä tähän uuteen minään, joka uskaltaa seikkailla eikä stressaa. Tämä puoli on asunut minussa jo vuosia, mutta ollut aikalailla rajoitettuna ja hiljennettynä. Lontoossa kävellessäni huokailin, kuinka ihanaa on muuttaa ulkomaille ja sukeltaa tuntemattomaan. Ensi elokuussa alkaisi koulu Usassa Biola Universityssä (en muista olenko kirjoittanut siitä vain Facebookissa vai täälläkin) ja muutto olisi elokuun alussa (jos Luoja suo, lisätään vielä tämä, kun elämässä on aina näitä pieniä muuttujia, mutta kyllä tämän varmaa pitäisi olla). Sain paikan tuonne yliopistoon, mutta siirsin menoani vuodella, eli ensi syksyyn.

 

IMG_4867

 

 

 

Versio 2

 

 

IMG_5053

 

Asun tällä hetkellä koulun kampuksella, siis sen koulun, jossa olen nyt hommissa. Koti on siis väliaikainen, oikeastaan kaikki järjestelyt tällä hetkellä ovat väliaikaisia. Mutta ei haittaa! Elämä on ihanaa! Järjestelmällisen, neuroottisen suunnittelijan ja hallitsijan on siis mahdollista parantua tästä taudista 😉

 

P.S. Instagramissa on lisää kuvia (@sarahsaarela).

 

<3: Sara


No Comments

Comments are closed.