Inspiraatiota Roomasta

Posted by | · · | Uncategorized | Kommentit pois päältä artikkelissa Inspiraatiota Roomasta

Ollaan lomailtu mieheni kanssa ensin Roomassa ja nyt Sveitsissä, eikä netissä oleilu ole juuri huvittanut. Sitä ennen oli paljon työkiireitä ja muutto ja hei, ensimmäinen kolumnikin julkaistiin tällä viikolla. Sen voi lukea täältä. Pahoittelut, että blogissa on ollut hiljaista, mutta syyt ovat nämä. Lomasta pitää ottaa kaikki irti, ja kännykkä on ollut suurimmaksi osaksi kiinni. Sähköposteja on katsottava suhteellisen usein, mutta muutoin tietokonekin on saanut olla aikalailla kiinni ja se on kyllä tehnyt hyvää. Lomaa on vielä viikko (eli puolet) jäljellä, eikä koti-ikävä vaivaa alkuunkaan.

 

IMG_6432

Colosseum ei esittelyjä kaipaa

 

Olimme Roomassa viisi päivää ja reissu sinne oli itselleni toinen. Kävin Roomassa lukion kolmannella luokalla, kun sinne tehtiin koulusta retki, ja täytyy myöntää, että olen kyllä muuttunut matkailijana aika paljon. Ennen innosti shoppailu, nyt ei sitten alkuunkaan. Nyt kiertelimme kaikki perus turistipaikat ja vähän muutakin, ja tällä kertaa olin enemmän hereillä ja perillä siitä, mikä mikäkin rakennus ja raunio on. Sanoisin, että oli oikein fiksua lähteä uudelle kierrokselle näin kahdeksan vuoden jälkeen. 😉 Teologian opinnot ovat tehneet tehtävänsä siinäkin, että tiesin jo jotakin Rooman historiasta ja osasin myös etsiä paikkoja, joita halusin nähdä niiden tärkeyden vuoksi.

 

Rooma on todella kaunis paikka. Vanhat rakennukset, etenkin kirkot, ovat kauniita. Pietarin kirkko ansaitsee erityismaininnan, se on aivan upea taideteos sekä sisältä että ulkoa! Kyllä se mykistää, kun tänä liukuhihna- ja laiteaikana näkee niin mahtavaa käsityötä. Ja historia tuntuu todellisemmalta, kun kävelee niillä paikoilla, joista on lukenut.

 

IMG_6447

Forum Romanumilla

 

IMG_6469

Forum Romanum

 

 

thumb_IMG_6679_1024

Kurkistus Maltan ritarikunnan päämajan portin avaimenreiästä

 

Ruoka on Italiassa todella hyvää ja gluteenittomana yksilönäkin se sujui ihan hyvin. Googletin ennen lähtöä gluteenittomia ravintoloita, joita löytyi esim. keliakialiiton sivuilta, ja testasin pari. Erityismaininnan ansaitsee Vatikaanin rajalla sijaitseva La Soffitta Renovatio, jossa kävin syömässä pitsaa parikin kertaa. Oli tosi hyvää! Gluteenitonta pastaa löytyy useista ravintoloista, mutta pitsoja ei kovinkaan helposti. Siksi pitsapaikat kannattaa selvittää etukäteen. Kasvissyöjille Rooma on todella helppo paikka, koska isossa osassa pastoja ja pitsoja ei ole lihaa.

 

thumb_IMG_6625_1024

 

 

IMG_6532

 

Kirjojakin tuli luettua. Oli vihdoinkin aikaa lukea Sofi Oksasen uusin teos ja Norma oli hyvä lukukokemus. Tykkään Oksasen kirjoista ja tästäkin teoksesta löytyi ihan sopivasti sisältöä ja mietittävää. Tavallaan se oli erilaista Oksasta, ja on myönnettävä, että välillä pohdiskelin, oliko joku kirjassa esiintyvä seikka jopa hieman koominen, vaikka vakava kirja kyseessä olikin. Hiussavujen vetäminen oli esimerkiksi hieman mielenkiintoinen ratkaisu, jos jotakin konkreettista esimerkkiä listaan. Mutta en uskalla kertoa enempää, koska en halua paljastaa juonta niille, jotka tahtovat lukea kirjan. Maaginen realismi ei ole lajina kovin tuttu, mutta tämän lukukokemuksen jälkeen voisin kai sanoa pitäväni siitäkin genrestä. Oksasen teksti on mielestäni helppolukuista, vaikkakin tässä kirjassa joutui välillä totisesti miettiä, että kukas tämä henkilö oikein taas olikaan. Muitakin – vähän teologisempia – kirjoja on luettu.

 

thumb_IMG_6689_1024

 

 

thumb_IMG_6640_1024

Pietarin kirkosta sisältä

 

 

IMG_6745

 

Eilen lennettiin Sveitsiin ja täytyy sanoa, että välillä näitä maisemia katsellessa mietin, onko tämä todellista ollenkaan. Mutta Sveitsi ansaitsee ihan oman postauksensa, eli kirjoitan siitä lisää myöhemmin. Matkakuvia voi kurkkia myös Instagramista: @sarahsaarela.

 

<3: Sara


No Comments

Comments are closed.